Vielä kerran…

Hienoa. Nyt meni sitten viimeinenkin luottamus Soneran asiakastukeen. Tietenkin internet-yhteyteni alkoi taas pätkimään ja sen johdosta piti lähteä aamulla linjoille taas roikkumaan jotta saisi edes jonkinlaista viestiä eteenpäin siitä että liittymä ei toimi toivotun mukaisesti. Tällä kertaa ei tarvinnut jonotella hirveän kauan (15 minuuttia taitaa olla oma ennätys) kun pääsin selittämään vikatilannettani. Netti pätkii, tätä epävakaata liittymää on testattu kahdella modeemilla, eri kaapaleilla jne. - sama saatanan mantra kuten edellisellä kerroilla. Kun olin sanonut tarvittavani, sain kuulla että alueellani eräs toinenkin oli ilmoittanut samanlaisesta viasta. No shit? Kiitos kun jaoit tämän tiedon. En ole siis yksin tämän ongelman kanssa.

Sitten alkoi tulla sellaiseen sävyyn puhetta että aluksi minulla oli jopa vaikeuksia uskoa mitä sieltä luurin toiselta puolelta suolletaan. Kun modeemieni merkit oli otettu ylös, alettiin ehdottelemaan jospa minulle annettaisiin kiinteä IP jonka laittaisin verkkokortilleni. Hyvä ehdotus mutta kun minun modeemeissani on NAT eli verkkokortilleni on ihan turha alkaa laittaa mitään ylimääräistä. Ei siinä mitään. Virheitä sattuu, se kuuluu ihmisen luonteeseen. Seuraavana kyseltiin että onko minulla virusturvaa ja Windows XP käyttöjärjestelmänä. Tottahan toki. Sitten vihjaistiin että vika saattaisi olla Windows XP:ssä - DHCP, DNS ja pari muutakin kirjainyhdistelmää cachen lisäksi liitettiin listan perään. Kun kuuntelin tätä itseään jalkaan ampuvaa puheensorinaa, katselin sivusilmälläni modeemin vilkkuvaa DSL-valoa joka ilmoitti sen merkiksi että se yrittää edelleenkin epätoivoisesti saada yhteyttä. Kun yritin selittää että purkkini perimmäistä toimintaperiaatetta sekä siitä miten asiakastuen ehdottama korjaus ei kävisi mitenkään ja miten absurdiselta ajatukselta se kuulostaa että vika "saattaisi" olla minun tietokoneeni verkkokortissa ja käyttöjärjestelmässä eikä esim. modeemissa tai itse liittymässä.

Tässä vaiheessa minun niskaani yritettiin vierittää syyllisyyttä siitä että jos vika todellisuudessa olisi koneeni verkkokortissa, minun pitäisi maksaa tietty summa korjaajan turhan käynnin johdosta. Mitä helvettiä? Lähdin siis ilmoittamaan vikailmoitusta jolle olin selkeästi luonut hyvät perustelut ja kiitokseksi saan vihjailut siitä etten hallitse oman koneeni ylläpitoa millään tasolla ja sen päälle vieläpä uhkaillaan maksuilla. Sonera, kiitti hei vitusti. Nämä kuluvat vuodet ovat osoittaneet että kun asiat toimivat, silloin ei tarvitse hätäillä. Heti kun tulee vikaa, pitää varautua pahimpaa sillä koskaan ei tiedä minkälaisten ongelmian kanssa täytyy painia. Tällä kertaa en osannut odottaa että itse asiakastuki panisi vastaan. Good job, indeed.

1 Comment »

  1. Toinenkin said,

    Lol, et ole ainoa! Oma Sonera laajakaista pätkii about joka päivä. Tarjottiinpa sitä korjaaja mullekin, montakin kertaa... enää en viitsi vaivautua ilmottelemaan, sais roikkua asiakastuen jonoissa koko päivän, joka päivä. Todellinen yllätys tuli kun "päivitin" 1M:sta 2M:an, heh, katkokset moninkertaistuivat, liittymä on entistäkin hitaampi mutta saanpahan maksaa huvista enemmän. jeeeeee... Vituttaa ihan mielettömästi ja kuten jo totesit niin Soneraan ei kannata ottaa yhteyttä, siellä kun ei toimi mikään.

Trackbacks

Leave a Comment