Digital – the new way of life

Jos tulevaisuuden minä olisi tehnyt visiitin pari päivää sitten ja sanonut että ostaisin lähipäivinä julkaisun joka on jakelussa vain digitaalisessa muodossa, olisin vähintäänkin ollut skeptinen koska minulla on ollut helvetinmoinen kynnys lähteä ostamaan jonkun artistin mp3-julkaisua. Onhan se kieltämättä nykypäivänä vaivaton tapa hankkia musiikkia verkon kautta ja vieläpä näillä nopeuksilla mitä ISP:t tarjoavat. Kai se minun kohdallani on suurimmaksi osaksi ollut napitusta siitä ettei siinä ole mitään kivaa kun saa vain audiotiedostoja. Missä on kansitaide ja booklet? "Old schoolia", tulisi vain vastauksena takaisin kun verkkoyhteisöjen on-the-edge lataajat laukoisivat mielipiteitään tästä asiasta.

Mutta tänään siis tapahtui tämäkin minulle historiallinen päivä. Hieman odotettua pidemmäksi venyneen työpäivän jälkeen lueskelin siis sähköpostia ja väsyneiden silmien eteen sattui eräs mailinglist jossa mainittiin juuri julkaistu Enduserin EP joka sisältää neljä eksklusiivista versiota ja remiksiä tulevalta levyltä. Esikuuntelun jälkeen kieltämättä syyhysi käsiä siihen malliin että oli jo hivenen pakko lähteä tällä tuiki oudolle ostolinjalle ja kun hintalapussa roikkuu vain 5 dollarin hinta, se oli sitten menoa jota ei voi perua.

Tosin täytyy myöntää että minä rakastan suunnattomasti tuota heikkoa ja heittopussina toimivaa dollaria. En minä muuten varmaan olisi lähtenyt ostamaan tuota julkaisua.

Leave a Comment