Totuus pysyy samana

Uskonto on taas viime aikoina ollut tapetilla tai siis enemmänkin se tapa millä asioita hoidetaan julkisesti ja minkälaisia absurdisia lausahduksia on jälleen päästetty ilmaan. Viime viikolla Vatikaani taisi taas todeta kylmän rauhallisesti ja vieläpä jossain virallisessa lehdykässään että miten Harry Potter on selkeä tie noituuteen. Just. Ei siis mitään uutta tuolla rintamalla. Vanha vihtahousu edelleenkin yrittää saada mittariinsa tarvittava sielumäärä ja Vatikaanin oma pressiyksikkönsä paljasti tämän yhden hänen salaisiksi luonnehditusta juonistaan. On se ihmeellistä että miten muu maailma elää 2000-luvulla ja Vatikaani on edelleenkin jämähtänyt keskiajalle. Tosin se selittynee varmaan sillä että juuri tuolla aikakaudella asiat toimivat parhaiten kristinuskon kannalta. Viimeisin versio raamatusta oli saatu sellaisiin kuosiin jolla saatiin tavallinen kansa vielä enemmän routuun ja pelkäämään. Unohtamatta tietenkään sitä miten piispat sun muut saarnasivat sitä ja tekivät toisin. Siinä samalla kasvattivat raha-arkkuaan sielujen pelastamisella. Varsinainen tekopyhyyden huipentuma josta myös nähdään pilkahduksia näinä päivinä.

Mut' uskomuksesta toiseen. Internet on joskus hieno ja paljastava tekijä jota seuraa sivusta kuin jännittävää saippuasarjaa. Ei tarvita kuin yksi nettiin vuotava dokumentti jonka alkuperäinen luoja haluaa poistaa hinnalla millä hyvänsä. Anonyymien varjoissa viihtyvät radikaalit tietenkin pistävät kapuloita rattaisiin levittämällä tätä materiaalia ja siinä samalla tekevät enemmänkin harmia kuten hakkerointia, DDOSsausta ja levittämällä lisää arkaluontoista materiaalia jota he ovat saaneet kaivettua jostain esiin. Viime viikolla netissä levisi tiheässä tahdissa Tom Cruisen vähintäänkin naurun kikahduksia aiheuttavat selitykset Skientologian toimintatavoista jota tietenkin yritettiin huonolla menestyksellä poistaa internetin syövereistä. Tämä ei tehnyt muuta kuin paljastanut laajemmin toisenlaisen "uskonnon" taktiikat ja miten he hoitavat bisneksiään ulkopuolisten kanssa.

Täytyy myöntää, itsekin kiinnostuin Skientologiasta verran että halusin nähdä edes jonkinlailla järkevästi tehdyn dokumentin tästä ns. uskonnosta. Kyseinen BBC:n dokumentti opetti varsin nopeasti sen että skientologiaan uskovat ihmiset eivät kestä minkäänlaista kritiikkiä ja heti oma pragandakoneisto on suoltamassa omat totuudet samalla kun lakifirma toimittaa haasteensa kunnianloukkauksesta yms. Se mitä kristinusko teki keskiajalla, Skientologia toteuttaa samanlaista taktiikkaa nykypäivän tekniikalla.

Edelleenkin olen sitä mieltä että jokaisella ihmisellä ole oikeus uskoa mihin hän haluaa. Oli se sitten Jeesus, avaruusoliot tai lentävä spaghetti monsteri. Sitten vasta kun omia kiistanalaisesti luokiteltavia tekoja aletaan vierittämään uskonnon ympärille, silloin kuljetaan vaarallisilla vesillä.

Leave a Comment