Vuoden 2006 parhaimmisto

BT: This Binary UniverseHuomasin tuossa kuukausi-pari taaksepäin että minun kuuntelutottumukseni on tehnyt sellaisen pyöreän ympyrämäisen liikkeen. Nimittäin tämä vuosi meni pääasiassa elektronista musiikkia kuunnellessa ja se myös näkyy selvästi ostotavoissa. No mutta... Mitä muuta jäi tästä vuodesta käteen? Kun tuota alla olevaa listaa katsoo tarkemmin, ensimmäinen asia minkä itse huomaan on se että tämä vuosi oli erittäin hyvä iDM-genren puolella. Jyrkkien alamäkien jälkeen voi olla taas mielissään että tämä elektronisen alagenre on jälleen alkanut tuottamaan uudelleen rajoja puskevia sekä selkeitä kaavoja rikkovaa materiaalia. BT oli yksi yllätysnimistä tuossa genressä tänä vuonna sillä miehen uusin julkaisu, This Binary Universe tuli täysin puun takaa uudella soundillaan. Kaverihan tunnetaan aika pitkälti kaupallisemman tanssimusiikin puolelta ja en edes osannut aavistaa että hän voisi vaihtaa soundiaan näin radikaalisesti elektronisella puolella. Ja vieläpä kaiken lisäksi onnistumalla täydellisesti tässä stuntissa. Hän tuotti selkeästi vuoden albumin tänä vuonna mutta se ei tarkoita etteikö hänellä ollut myös vakavia kilpailujoita. Saltillon debyytti Ganglion järjesti viime metreillä asti helvetin kovan juoksun ja herätti uudestaan mielenkiinnon ajan myötä hiipuneeseen trip-hopiin. Unohtamatta tietenkään Anhedonian Destructive Forces albumia joka pysyi ja pysyy edelleenkin tiukasti viikottaisessa rotaatiossa.

Kanadan terrori-komppanian kouluttaja Venetian Snares julkaisi yllättäen vain kaksi levyä tänä vuonna ja vain toinen näistä julkaisuista pääsi henk.kohtaiselle best of-listalleni vaikka todellisuudessa Hospitality oli selvä jatko-osa aiemmin julkaistulle Cavalcadelle. Mutta kun se ei vaan yksinkertaisesti vakuuttanut allekirjoittanutta niin paljon kuin toivoin. Noh, saa nähdä parantaako herra Funk julkaisutahtiaan ensi vuoden puolella. Miehen Myspace-sivuilla silloin tällöin kuultavat ennenjulkaisemmattomat klipit vihjailee jonkinlaista paluuta Rossz Csillag Alatt Született levyn ympäristöön ainakin yhden tai kahden biisin muodossa. Jälleen kerran vakuuttavan kuuloista settiä ettei voi kun kuola suun pielistä valuen odotella hänen seuraavaa täsmäiskuaan vuonna 2007.

Mitäs muuta? Vanhoja tuttuja nimiä palasi tänä vuonna samalla kun uusia tuottajia/orkestereita löytyi taas kourallinen joista suurin osa onnistuin hankkimaan ilman sen kummempia vaikeuksia. Harmi vaan että pari uudempaa tuttavuutta jäi kummittelemaan ostoslistalle. Muutenkin on masentavaa katsoa kyseistä listaa kun addiktio on näinkin massiviinen mutta sille ei vaan yksinkertaisesti mahda mitään kun ei ole oikeata luottokorttia oikeassa takataskussa tai edes käytettävissä muun kautta sillä paypalit yms. pilipali-järjestelmät eivät hyväksy lelu-visaa tai yksinkertaista pankkisiirtoa. Paska juttu jonka kanssa täytyy edelleenkin elää... Niin ja Monolaken suhteen sellaista että otetaan tämä asia uudestaan käsittälyyn vuonna 2007. Jos aika, raha ja muut tärkeämmät julkaisut yms. antavat myöten.

Toki myös pahoja pettymyksiäkin koettiin tänä vuonna. DJ Shadow oli yksi näistä. Kuunneltuani hänen uusinta albumia yhden kerran, päätin että se saa jäädä sinne levykauppojen hyllyille pölyttymään. Hip-hop on muutenkin niin pieni osa minun musiikkimakuani ja DJ Shadow ylitti sen rajan mitä minä en ylitä. Tai en ainakaan vielä. Odotetaan kunnes ylimääräiset ryöstöhinnat on leikattu irti. Se että hyvästä levystä pitää maksaa parisen kymppiä, arvaa maksanko täyttä hintaa sellaisesta julkaisusta jossa on ehkäpä kaksi tai kolme kuunneltavaa biisiä. Jep, aika hiljaista on sen suhteen. Mut joo, lista näyttää seuraavanlaiselta.

BT: This Binary Universe
Saltillo: Ganglion
Anhedonia: Destructive Forces
Venetian Snares: Cavalcade Of Glee And Dadaist Happy Hardcore Pom Poms
Photophob: Still Warm
Amen Orchestra: 17 Waves
Bad Sector: Kosmodrom (2CD Ltd.Ed.)
Lustmord: Lustmord Rising (06.06.06)
Edgey vs Depth Error: The Abuse Technique
Method Of Defiance: The Only Way To Go Is Down
Mr Velcro Fastener: Telemacho
AFX: Chosen Lords

Leave a Comment