Whiuh…

Jep, kuten kuvasta näkyy, Yksi näkökulma sai uuden blogisoftan alleensa. Ja nyt voi tosiaankin olla tyytyväinen itseeni. Vanha blogisofta boastMachine pienineen bugeineen, lisääntyvineen puutteineen sekä uusien päivitysten tyrehtyminen alkoi masentaa siinä määrin että jostain piti hankkia sellainen moottori alleensa jota päivitetään alati. Ei tullut kuin yksi muu softa mieleen ja sehän on tietenkin WordPress.

Vanhojen postauksen importtaaminen osoittautui pieneksi haasteksi jo heti aluksi sillä kukaan ei ole rakentanut minkäänlaista converteria näiden kahden välille. Mutta etsittyäni netin läpi ratkaisua, löysin toisen PHP blogisoftan Serendipityn jossa on valmiiksi boastMachine importteri sisällään. Noh, seuraavaksi piti löytää Serenpidityn ja WordPressin välille se yhteys. Ja sehän löytyi. Pelottovan näköisiä tikkukirjaimia oli sivu täynnä mutta onneksi itse koodi oli toimivaa. Ja vóila. Sivut oli lopultakin siirretty uudelle alustalle mutta ei ihan täysin ongelmitta. Pitemmät postaukset jotka on jaettu kahdelle sivulle eivät tulleet kokonaan ja postauksien kategoriat katosivat jonnekkin. Edititointia tyylillä leikkaa ja liimaa nekin ongelmat korjattiin.

Mutta itse WordPresskin alkoi aiheuttamaan pientä epämiellyttävää syyhytystä iholla. Ensinnäkin WordPress ei tuottanut sellaisia html-viestejä mitä minä halusin. Noh, yksi pieni plugin löytyi siihen ongelmaan. Seuraavaksi huomasin että kommentointi spämmin ehkäisy oli olematonta. Toinen plugin siihen. Backuppien ottaminen ei tietenkään ole oletuksena mukana. Plugari lääkkeeksi. Tajuat varmaan miten homma eteni aina kun uusi ongelma tuli vastaan.

Omanlaisen yrjöreaktion sai teemat. Oletusteema on aivan hirveätä katseltavaa ja WordPressin omilta sivuilta löytyi piitkän etsinnän jälkeen ainoastaan yksi teema jossa oli jonkinlaista potenttiaalia. Eli minun tapauksessa se tarkoittaa että teemassa oli paljon hyvää mutta myöskin sellaista joka ei miellyttänyt silmääni yhtään. Eikun leikepöydälle vaan ja aletaan editiointi raskaammalla kädellä. Toivottavasti originaali authori ei tykkää kyttyrää...

Noh, minä jatkan vielä tuota viimeistelyä.

2 Comments »

  1. lidan said,

    http://lidan.info/archives/408

    has changed to http://lidan.info/408

    althought I can't understand any single word in your post :)

  2. eskolaah said,

    The feeling is mutual. Anyway, thanks for the converter. Without it, i couldn't make the jump to WordPress.

Trackbacks

Leave a Comment