Robotti

Pukumies lähestyy kättelyetäisyydelle. Hän lyö business-kortin kouraan ja kertoo mikä hän on miehiään. Valot, kamera ja käy. Yhden pukumiehen show käynnistyy ja valmiiksi harjoiteltu mainospuhe pyörähtää liikkeelle. Hän liikkuu robotin tavoin yrittäen myydä firmansa tuotetta nimeltään "x". Kuunnellessa tätä puheen sorinaa, silmäni alkaa tarkkailla ympäristöä. Alkaa näkyä pieniä virheitä tässä järjestelmällisesti kootussa huoneistossa. Itse asiassa kun katsoo vieläkin tarkemmin, tämähän näyttää vain kulissilta. Robotti huomaa että katseeni vaeltelee. Väistän hänen epäillynsä ja pyydän jatkamaan. Robotti vetää uutta ilmaa keuhkoihin ja jatkaa alkuperäistä hommaansa. Kuuntelen kunnes robotti on saanut kaiken sanottua.

Kieltäydyn tarjouksesta. Robotti ei selvästikin halua kuulla negatiivista vastausta. Kieltäydyn uudestaan. Näen jo hänen silmäkulmista että hän ei pidä häviämisestä. Hän luuli että olin varma nakki. Hän yrittää vielä kerran. Kieltäydyn jälleen kerran. Viimeinkin robotti tajuaa ettei hän pysty myymään minulle mitään. Sanomme hyvästit ja kävelen ovesta ulos.

Ulkona sateessa kävellessäni, mietin miten voisin kertoa eräälle henkilölle että häntä on viety kuin pässiä narussa. Ja vieläpä sillä tavalla että hän ei loukkaantuisi tästä totuudesta.

Leave a Comment