Kosmodrom

Bad Sector

Taas olo on ollut viikon ajan sellainen kuin omistaisi koko helvetin euroopan mantereen ja henkseleitä on paukuteltu siihen malliin että tässähän jo melkein uskoo kaiken olevan mahdollista. Sikari vaan puuttuu suun pielestä. Syy tälle hyvälle ololle löytyy tietenkin siitä että Eskolan poika on jälleen kerran saanut tilaamansa levyt. Ne loput kolme Bad Sector julkaisua tipahti sitten maanantaina postilaatikkoon.

Joskus albumia kuunnellassa, ties kuinka monetta kertaa mieleen haikeasti valuu se ajatus että "voih, olisipa tätä tiettyä materiaalia vielä lisää". Samanlainen ajatus on käynyt pääkopassa monta monituista kertaa Kosmodromia kuunnellassa. Ehkäpä senkin takia että levy on pyörinyt jukeboksissa niin paljon että alkaa näkyä kulumisen merkkejä albumilla. Mutta nyt saatiin taas uutta into keuhkoihin ja korviin kun sain kuin sainkin viimeinkin kokoelmani näkyvimmälle paikalle 185 kappaleen painoksen omaavan kahden CD:n version Kosmodromista jolta löytyy neljä ylimääräistä biisiä samaisesta sessiosta. Mmmmm. Nice! Kuten Fast Show'n jazz klubin juontaja sanoisi.

Mukaan tarttui myös kaksi pienempää, EP:n tyylistä julkaisua. Ensimmäisenä on neljän biisin Survival Tools jolta löytyy samanhenkistä tietokoneen naksutusta sisältävää ambientia kuin samana vuonna julkaistulla The Harrow albumilla. Jälkimmäisenä näistä kahdesta on sitten se ehkäpä mielenkiintoisin julkaisu mukana tulleessa paketissa - Unification Ver. 0.5 α. Tässä samannimisessä kappaleessa lähteenä on käytetty italialaisen observatorion keräämiä signaaleja (kuten esim. supernovan räjähdyksiä) joita on sitten käännelty, väännelty, säädelty ja käsitelty ties missä eri filttereissä/laitteissa ja lopuksi näistä on sitten koottu 15 minuutin pituinen musiikkinäyte. Käytän sanaa näyte koska itse julkaisussa sanotaan että tämä projekti on vielä kehityksen alla ja lopullinen versio pitäisi soittaa livenä tämän vuoden kuluessa. Toivottavasti siitäkin julkaistaan oma CD. Nimittäin tällä pienellä julkaisulla herra Massimo Magrini on jälleen kerran jysäyttänyt sen verran vakuuttaa jälkeä sekä samalla puskenut ja hämärtänyt tuota pientä olemassa olevaa rajaa jossa kysellään että mikä on todellisuudessa musiikkia?

Leave a Comment