Tyypillistä onnea näiden laitteiden kanssa…

Okei, nyt minua alkaa jo hieman pelottamaan.

Kun olin hankkimassa uutta tietokonetta edellisellä kerralla (n. kolme-neljä vuotta sitten), käytössä oleva kone alkoi reistailla. Ja pahasti. Oli ihmeellisiä jämähdyksiä kun esim. teki jotain web-hommia tai yksinkertaisesti rippasi CD-levyjä mp3-muotoon. Jos joku muistaa niin noihin aikoihin oli se ikävä epidemia muutaman tunnettujen emolevy-merkkien kanssa (Asus, Abit jne). Yksi erä huonoja kondensaattoreita sai sen aikaan että näiden valmistajien emolevyillä konkat alkoivat pullistua ja oksennella nesteet pihalle.

Tuosta ajankohdasta muistan sen varsin hyvin kun töissä oli suurin piirtein kyrpä ottassa meininki. Ja se johtui siitä kun vihdoin pääsin kotiin asti, piti taas alkaa etsimään sitä outoa vikaa joka piti omaa konettani otteessaan. Yli viikon erilaisten vikaselvitysten jälkeen itsekin sain todeta olevani uhri näiden konkkien takia. Ja tämä sattui vieläpä kuukausi ennenkuin minulla oli rahat uuden ja jo valmiiksi suunnitellun koneen ostamiseen. Joten sitä vaan kirosi mielessään että sattuipas taas niin perkeleen hyvään saumaan kun samalla valmistelin old faithfulia (Pentium 266 Mhz) kuukaudeksi käyttöön.

Se siitä. Old news. No mitäs tänään sitten tapahtui?

Käytyäni tänään aamupäivällä paikallisessa tietokoneliikkeessa neuvottelemassa intensiivisesti uuden koneen runko-osista (joista lopulta päästiin sopimukseen). Ja mitä odottaa kotona? Käytössä oleva kone ei sentään ollut räjähtänyt tuhannen pillun päreiksi mutta siinä koneen vieressä oleva modeemi oli repinyt sopimuksensa irti.

Modeemi on täysin pimeä. Ei sano juuta eikä jaata kun lykkää johdon kiinni. Mitä helvettiä. Kaikki oli okei vielä pari tuntia sitten. Ei väkisin. Onneksi oli sentään varamodeemi kaapin perällä joten ei tarvitse ostaa heti uutta laitetta. Sekin olisi tästä vielä puuttunut jos olisi joutunut ostamaan uuden modeemin.

Leave a Comment