Kovalevy sanoo naks, poks…

Taas näitä päiviä. Heräät aamulla tukka pystyssä, menet jääkaapille hakemaan juomaa, siirryt koneelle lukemaan uutisia, privaviestejä ja sähköpostia mutta mitä näkyy ruudulla ensimmäisenä kun käynnistät näytön? Keltainen kolmio taskbarissa. Ärräpäät lentävät ilmaan ja pelätään pahinta mahdollista. Mikähän kovalevy nyt poksahti? Event viewer auki, system välilehti esiin ja hupsista keikkaa. Kello 7:48:17 kohdalla näyttäisi olevan kymmenia huutomerkkejä ja ne kaikki sanovat saman asian: "An error was detected on device \Device\Harddisk5\D during a paging operation". Hmmm... Harddisk5. Mikähän se on noista kovalevyistä? Resurssienhallinta auki ja tsekataan kuka puuttuu listalta. Voi perse. 250GB Western Digital eli toinen ulkoisista firewire/USB-kovalevyistä ei näy missään.

Koneen buuttaus ei tuottanut mitään tulosta joten seuraavaksi otetaan johdot irti kyseistä kovalevystä ja katsotaan päästäänkö sinne boxin sisälle mitenkään. Ei. Kovalevyn purkaminen osoittautuu liian riskialttiiksi hommaksi koska kovalevy on kiinnitetty sisään siten että jos sitä alkaa ronkkimaan, sinne jää selvät jäljet ja takuu raukeaa heti. Täytyy vaan toivoa että kovalevy toimisi vielä hetken verran kun johdot lyö takaisin kiinni.

Virrat päälle. Ei mitään eloa. Kokeillaanpas tuota toista firewire reikää kovalevyn persuuksissa. Wuhuu. It's alive! Aloitetaan Operaatio tärkeiden tiedostojen pelastus ja huomenna käydään takuuvaihtamassa kovalevy.

Leave a Comment