Shaken not stirred

Siinä meni tipaton tammikuu. Ensimmäisenä perjantai päivänä helmikuussa eli eilen tuli otettua senkin kuivan kauden edestä. Ja sen huomaa. Eilisestä jäi käteen hirveä vapina ja ruumiinosia kolottaa. Taisinpa jopa jäädä vedonlyönnin takia auki viisi euroa yhdelle tyypille. Tosin nyt selvinpäin kyseenalaistan tuon vedon tuloksen. Kerrotaan muillekin mistä on kyse. Me lyötiin hirveässä kännissä vetoa siitä että mitä juomaa James Bond tilaa. Oli kaksi vaihtoehtoa. Dry martin ja vodka martin. Itse kallistuin ensimmäisen vaihtoehdon taakse. Asia varmistettiin yhden kasari Bondin kautta (se jompi kumpi Timothy Daltonin leffa, en nyt muista mikä se oli tarkalleen. Noh siinä kuitenkin vedettiin sillä sellon kotelolla mäkeä alas). Tästä tulikin mieleen että koska viimeksi Bondeja on näytetty urakalla TV:stä? Siitä on pitkä aika eikö vain? Hyviä leffoja, joten maikkari tai joku muu kanava saisi näyttää ne taas pötkössä. Mentiin nyt hieman asian ohitse joten back to right track. Niin... nyt tämäkin vedonlyönti jäi pahasti hampaan koloon, joten otetaan google työhevoseksi. Joiko hän myös dry martineita?

Fatima Blush: Oh, how reckless of me. I made you all wet.
James Bond: Yes, but my martini is still dry. My name is James.

M: Too many free radicals. That's your problem.
James Bond: "Free radicals," sir?
M: Yes. They're toxins that destroy the body and the brain, caused by eating too much red meat and white bread and too many dry martinis!

http://www.imdb.com/title/tt0086006/quotes

Ja sitten löytyi myös tämmöinen.

Ian Fleming gives a recipe for his Bond's preferred libation in the first Bond book, Casino Royale (1953), chapter 7:

"A dry martini," he said. "One. In a deep champagne goblet."

In other appearances, Bond requests a "medium vodka dry martini," sometimes ordered shaken not stirred. From his vesper recipe, I take "medium vodka dry" to mean he wants a "medium" amount of vodka mixed in with his gin, but who knows?

I rest my case now. Ja pistä vaan rohkeasti palautetta, herra vedonlyönnin voittaja. Minä tiedän että sinä luet tämänkin raapastuksen.

Leave a Comment