Nähty: Saw II

Saw IIOhjaus: Darren Lynn Bousman
Käsikirjoitus: Darren Lynn Bousman, Leigh Whannell
IMDB: Saw II (2005)

Alkuperäinen Saw oli musta hevonen vuoden 2004:n elokuvarintamalla ja voin heti suoraan todeta että se oli yksi parhaimpia tuotoksia ellei jopa paras elokuva sinä vuonna. Monet kurvit elokuvan juonenkäänteissä pitivät perseen tiukasta penkissä kiinni ja silti loppukohtaus yllätti jokaisen katsojan vaikka leivänmuruset johdattelivat 99% varmuudella syylliseen. Ja nyt vuosi myöhemmin on jatko-osan vuoro. Jatko-osat ovat kaksipiippuinen juttu. Ne joko toistavat ponnettomasti alkuperäisen tekeleen tai kuten tässäkin leffassa, käytetään samaa perusideaa ja pistetään se isompiin mittakaavoihin.

Herra Jigsaw, kuten lehdistö ja poliisivoimat kutsuvat häntä, on taas täällä. Syövän viimeinen aste kolkuttelee jo hänen ovelle joten ennen sitä lopullista oven avaamista, hän aikoo lähteä tästä maailmasta with a big bang. "Oh, yes, there will be blood", kuten hän itse toteaa. Poliisit ovat saartaneet hänet, mutta hänellä on vielä ainakin yksi ässä hihassaan. Hänen viimeinen mestariteoksensa, kuolettava projekti johon kuuluu kahdeksan ihmistä. He ovat lukittuna taloon jossa on yksi sun toinen vaarallinen ansa. Aikaa on vain kaksi tuntia ja heidän pitää löytää yksi yhteinen tekijä joka yhdistää heitä. Ja yksi heistä on Jigsaw'n pidätystä hoitavan poliisietsivän oma poika. Samainen poliisietsivä joutuu avuttomasti katselemaan monitoreista poikansa selviytymistä kun hän itse yrittää puristaa tältä sarjamurhaajalta tarvittavat tiedot poikansa pelastamiseksi. Palapelin jokainen palanen liukuu ja loksahtaa paikoilleen elokuvan rynniessään paniikinomaisesti eteenpäin.

Jatko-osassa kaikki oli käännetty päälaelleen. Nyt ei näytetty sitä äärimmäistä esimerkkiä minkä ihminen voi tehdä itselleen pelastaakseen perheenjäsenensä, mutta silti luotettiin voimaan joka syöttää epätietoisuutta aivoihin ja käynnistää reaktiot ihmisessä. Ensimmäisen elokuvan nähneenä, sitä viimeistä juonenkäänteen rutistusta osasi odottaa kuin kuuta nousevaa. Mutta pienoinen yllätyksen poikanen oli sentään saatu ujutettua kokeneellekin katsojalle. Hyvä jatko-osa mutta ei ihan yllä ensimmäisen elokuvan julmalle luonteelle.

Leave a Comment