Tästä se alkaa, uusi puolue

Ensiksi Ruotsissa, niin miksei myös Suomessakin? Onneksi kotimaassa on sentään ymmärretty ettei heti ammuta kuulaa kalloon naurettavilla ja järjettömilla tavoitteilla.

Kaikille varmaan tuttuja ovat mm. uusi tekijänoikeuslaki, mahdolliset ohjelmistopatentit ja teletunnistetietojen kerääminen. Mielestäni nämä sorsivat selvästi rehellisten kuluttajien digitaalisia oikeuksia. Kuluttajien lisäksi tulilinjalla ovat mm. ohjelmistokehittäjät (lue: SuomiKnoppix -Linux koditon)... järki on karannut päättijien päästä, jos sitä ikinä on ollutkaan.

Epäilemättä asiasta on päättämässä paljon viisaita ihmisiä, mutta päätöksistä huomaa, että heidän ominta alaansa ei ole uusi tekniikka. Päättämässä on tällä hetkellä vain muutama sellainen, joka oikeasti on kiinnostunut uudesta tekniikasta ja haluaa hyödyntää sitä. Olen vakaasti sitä mieltä, että heitä pitäisi olla paljon enemmän ratkaisevissa elimissä, jotka näitä päätöksiä ja lakeja tekevät.

Siihen pyritään nyt. Jotta Suomessa voi perustaa uuden puolueen ja asettaa ehdokkaita vaaleihin, pitää perustaa ensiksi yhdistys.

Lue lisää.

Leave a Comment