Korjauspatsi

Vihreiden kansanedustajat Jyrki Kasvi ja Heidi Hautala haluavat kieltää vahingolliset kopiosuojaukset ja turvata kuluttajalle oikeuden kolmeen yksityiseen käyttöön tarkoitettuun teoskopioon. Kasvi ja aloitteen toinen allekirjoittaja Hautala keräävät kannatusta tiistaina jätettävälle lakialoitteelleen tekijänoikeuslain muuttamiseksi, ilmenee tiedotteesta edustaja Kasvin kotisivuilla.

Lakialoitteen vauhdittajana on ollut Sony BMG:n paljon esillä ollut ja huonosti toteutettu XCP2-kopiosuojaus. Tiedotteessa nimittäin kerrotaan, että "tekijänoikeuslain säätämisen jälkeen on käynyt ilmi, että jotkut tekniset suojaukset voivat pysyvästi vaurioittaa teosten kuunteluun tai katseluun käytettyjä laitteita. Esimerkiksi CD-levyjen lisenssiehdoissa ei kuitenkaan ole edes kerrottu, mitä muutoksia levyn kuuntelemisesta voi tietokoneen käyttöjärjestelmään aiheutua."

--Afterdawn

Ensin korjataan vanhaa lakia uuteen muotoon ja sitten fiksaillaan lisää. Noh ainakin vihreiden presidenttiehdokas Hautala kerää pisteitä kotiin tällä muutosehdotuksella.

Leave a Comment