eskolaah XP

Taas tuli hyvä muistutus siitä että miksi minä inhoan joskus koneeni uudelleen asentamista. Tajusin tuossa viikonloppuna että en ole melkein kahteen vuoteen asentanut käyttistä uudelleen koneeseeni ja nykyinen Windows 2000 alkoi jo kangerrella aika pahasti. Käynnistykset muuttui muutaman minuuttiseksi kompuroinniksi ja kiitos siitä kuuluu firewire-kovalevylle jota se käyttis tutki ihmeen kauan käynnityksen aikana. Muutakin pientä vikaa alkoi olla arkipäiväsessä käytössä kuten esim. joskus näyttö alkoi ihmeellisesti seota kun Winamp oli päällä. Win2000 pois ja WinXP tilalle. Näin helppo homma paperille kirjoitettuna mutta Murphyn laki ilmestyi jälleen. Kun olin saanut noin vuorokauden jälkeen kaikki tarpeelliset arkipäiväset ohjelmat ja muut taustalla pyörivät härpäkkeet asennettua sekä tweakannut WinXP:n siihen malliin että kaikki turhat resurssirosvot oli poissa. Ja mitä tapahtui? Murphy tuli ja XP ilmoitti normaalin buutin jälkeen blue screen of deathia. Perkele. Last known configuration ei tehnyt mitään ja safe modeen ei päässyt. Olin näköjään onnistunut jollain mysteerillä tavalla rikottua XP:n. Ainoa ghost-image XP:stä oli asennuksen alusta jossa oli pelkästään hardware ajurit asennettu mutta ghostikin alkoi nikottelemaan ettei se saanut sitä purettua C-asemalle. Tupla-perkele.

Ei siinä muu auttanut kuin asentaa koko paska uusiksi. 9 tunnin jälkeen pääsin siihen tilanteeseen jossa viimeksi olin ja nyt koputetaan varmuuden vuoksi puuta. Tämä taitaa olla muuten kolmas (tai siis neljäs) kerta kun asensin XP:n koneeseeni. Kaksi ensimmäistä oli muutaman tunnin kokeiluita jossa totesin tämän paskaksi käyttiksi ja paska käyttis tämä on edelleenkin oletus-asetuksilla. Saa meinaan räplätä noita asetuksia tunnin edestä että tämäkin käyttis taipuu resurssisyöpöstä toimivaksi kokonaisuudeksi ja monet noista asetuksista on osattu piilottaa monen mutkan taakse. Hyvä Microsoft, näin sitä käyttäjäystävällisyydestä huolehditaan.

Ps. Päivän vinkkinä voisi mainostaa Opera webbiselaimen 10-vuotissyntymäpäivä jonka johdosta he jakavat ilmaiseksi rekisteröintiavaimia. Nice.

Leave a Comment