Leffaillan jälkipuinnit

Huuuuuuhh... Krapula alkaa hellittämään (kiitos metripizzan puolikkaan ja uusimman Smackdownin). Oltiin taas ryyppäämässä ja pitämässä leffailtaa kavereiden kanssa. Tällä kertaa katsottiin:

Ohjaus: Chan-wook Park
Käsikirjoitus: Jo-yun Hwang, Chun-hyeong Lim, Joon-hyung Lim, Chan-wook Park, Garon Tsuchiya (tarina)
IMDB: Old Boy (2003)
Muuta: Elokuva nappasi Grand Prix palkinnon Cannesissa 2004.

Tämä leffa kertoo miehestä joka vangitaan 15 vuodeksi ja eikä hänelle kerrota mitään syytä tähän. Hänet vapautetaan yllättäen ja hän päättää löytää ne henkilöt jotka vangitsivat hänet. Tästä alkaa kissa ja hiiri leikki joka kulminoituu siihen että hän saa selville syyn ja paljon muutakin... Ei mitenkään helppo leffa katsoa jos olet vahvasssa humalatilassa. Yleisön joukossa taisi pariin kertaan kuulua nämä lausahdukset: "tämä on siis todella outo leffa", "vittu näitä korealaisia, kaikki näyttää samanlaisilta", "siis mitä tässä oikein tapahtuu" ja kun loppukohtaus tuli, se naulitsi jokaisen katsojan sohvaan kiinni ja hiljaa tuijotettiin ruutua. Hyvä leffa.

Ohjaus: John Moore
Käsikirjoitus: Lukas Heller (alkuperäinen käsikirjoitus vuodelta 1965), Scott Frank, Edward Burns
IMDB: Flight Of The Phoenix (2004)

En ole nähnyt alkuperäistä leffaa, mutta tämä remake oli ainakin niin ennalta-arvattavaa ja yllätyksetöntä hollywood tusinatuotantoa. Tosin mieleenpainuvin osuus taisi olla se jossa Massive Attackin Angel biisi tahditti kohtauksen. Se biisi toimii aina.

Leave a Comment