Viikko 12:n musiikki hankinnat (part 2)

Kotiteollisuus: 7 (2005)

Kotiteollisuus: 7Kotiteollisuus on taas täällä seitsemännellä levyllään (tai kuudes tällä kokoonpanolla ja Kotiteollisuus nimen alla, mutta kuka näitä laskee). Kymmenen tanakkaa biisiä ja sitä tuttua äijjämetallia. Jos edellisen levyn lyriikat jätti pahan maun suuhun, nou hätä. Kotiteollisuus on palannut takaisin tuttuun aihepiriinsä eli matkoja helvetin syövereihin sekä tarinoita perkeleestä ja viinan juonnista. Ei mitenkään mullistava KT levy mutta ei sen tarvitse ollakaan. Kunhan potkii perseelle ja kovaa.

Assemblage 23: Storm (2004)

Assemblage 23: StormAssemblage 23:n (aka Tom Shear) neljäs studioalbumi on sitä tuttua ja tyylilleensä uskollista EBM musiikkia. Rasvatun koneen tavoin paukkuvat biitit, koukuttavat syntikka melodiat ja masentavat mutta toivoa tuovat lyriikat. You Haven't Earned It on taas kymppi suoritus kaverilta. Miten hän aina onnistuu tekemään noin täydellisen killeri biisin joka levylle? Jälleen kerran Tom Shear on hionut soundiaan parempaan suuntaan ja luonut A23:n parhaimman levyn. Mitenköhän seuraava albumi nokittaa tämän levyn? Noh.. Yksi asia on varma. EBM-genren kruunu pysyy edelleen Assemblage 23:lla.

Quarashi: Jinx (2002)

Quarashi: JinxPari kuukautta sitten eräällä privaatti IRC kanavalla minulla oli aika mielenkiintoinen keskustelu eri bändeistä ja musa genreistä. Ja kun juttu siirtyi rock/rap bändeihin, yksi keskustelija totesi että: "Unohtakaa Limp Bizkitit ja Linkin Parkit. Ne on paskaa tähän islantilaiseen Quarashiin verrattuna". Löysin tänään Epesin alelaarista tämän bändin debyyttilevyn ja heti tuli mieleen se keskustelu kun näin tämän levyn. Ja se kaveri ei puhunut sontaa. Hyvä levy, jossa on rokkaava ja funkahtavaa menoa sekä tarttuvia basslineja. Mutta ei tätä voi oikein verrata Linkin Parkiin ja Limp Bizkitiin. Quarashissa kuuluu selvästi että tämä on rap-yhtye, tosin kuin amerikkalaiset yhtyeet jossa rock musiikin päälle on teipattu hieman rap lyriikkaa.

Leave a Comment