Viikko 11:n musiikki hankinnat

Daft Punk: Human After All (2005)

Daft Punk: Human After AllRanskalaisduo Daft Punk on taas täällä kolmannella studio albumillaan ja voi ei, he ovat onnistuneet tekemään tylsän levyn. Miten tässä näin on käynyt? Levyn äänimaailma koostuu kasari-electro-house tyylisestä sopasta, mutta levyn biisit ovat suurimmaksi osaksi tylsiä, laahustavia ja liikaa toistoa sisältäviä renkutuksia. Ihan kuin edellisen levyn jämät olisi parsittu kokoon ja todella huonoin tuloksin. Missä on Daft Punk tyyliset koukut ja ennenkuulumattomaasti yhdistetyt soundit? Poissa. Pelkkä tyhjä kuori on jäljellä.

Apoptygma Berzerk: Soli Deo Gloria (Remastered) (2002)

Apoptygma Berzerk: Soli Deo Gloria (Remastered)Olen jo jonkun aikaa etsinyt samantyylistä levyä kuin Mortiisin The Smell Of Rain. Eli synkkää, hieman gootahtavaa elektroa jossa vokaalit ovat kuunneltavia. On meinaan tullut vastaan sellaisia levyjä jossa musiikki kuulostaa hyvältä mutta vokaalit on vedetty täysin persiilleen rääkymällä tai muuten vaan ylimääräisellä kikkailulla. Viime viikonloppuna korkkasin pullon kolmen kuukauden jälkeen ja aloin jauhaa pashaa netin välityksellä. Kuuntelin Mortiisia ja samalla etsin jotain levyä jota en ole kuunnellut pitkään aikaa. Löysin tämän levyn jukebox kovalevyltä ja kun se lähti soimaan... voi perkele että kolahti. Levyn biiseihin pääsi viimeinkin suoraan sisälle. Synkkää keskiaikaista sämpläystä yhdistettynä EBM musiikkiin jossa on hieman rippeitä 80-luvulta. Laulajan ääni on miksattu hieman kierosti mutta pääasia on että se toimii. Tätä levyä kuunneltuani monta kertaa putkeen vakuutuin levyn nerokkuudesta ja kävin poistamassa digitalisesti remastereoidun version tällä viikolla levykaupasta.

2 Comments »

  1. jak said,

    on aina mielenkiintoista kun ihminen suhtautuu msiikkiin näinkin intohimoisesti. näiltä sivuilta oon löytänyt paljon uutta ja mielenkiintoista kuunneltavaa. etenkin tämä Apoptygma Berzerk on kolahtanut ja kolahtelee vielä pitkään.

  2. eskolaah said,

    Herranen aika minkälaista paskaa tänne blogin alkupäähän olen onnistunut suoltamaan. Mutta ei se mitään, jos joku innostuu näistä minun sanoista ja rohkaisee itseään tutustumalla uuteen artistiin, niin eikös minun työni oli sitten onnistunut?

    Mut joo... Apoptygma... Harmi vaan että heidän parhaimmat ja mielenkiintoisimmat työnsä he onnistuivat julkaisemaan uransa alkualkoina. Kahden ensimmäisen levyn jälkeen heiltä katosi se 'synkkyys' joka teki heistä originaalin aktin.

Trackbacks

Leave a Comment