Viikko 05:n musiikki/leffa hankinnat

4 Hero: Creating Patterns (2001)

4 Hero: Creating PatternsTutustuin ensimmäisen kerran tähän drum and bassia/future jazzia tuottavaan kaksikkoon heidän edellisen levyn Two Pagesin kautta. Tuolla levyllä ensimmäinen CD, First Page oli oikeilla soittimilla tuotettua future jazz osastoa josta en oikein välittänyt. Second Page sen sijaan oli enemmän koneellista drum and bass josta pidin.

Ja nyt tuli hankittua tämä Creating Patters. Kun näin tämän levyn Epesin ale-laarissa, heti tuli sellainen pelko takaraivoon että sisältääköhän tämä levy sitä future jazzia. Ja pelko osoittautui todeksi kotona. Ei tästä kuuntelusta tule mitään. En saa mitään irti näistä biiseistä. Tämä jazz musiikkityyli ei vaan ole yksinkertaisesti minun musiikkiani. Noh, ehkä sitten nelikymppisenä kun löydän tämän levyn uudestaan levyhyllystäni. Jos jotain positiivista pitää hakea, niin tämä oli halpa levy. 7 euroa ei tunnu missään.

Rob Zombie: American Made Music To Strip By (1999)

Rob Zombie: American Made Music To Strip ByWhite Zombie yhtyeen nokkamies Rob Zombie tekee saman tempun kuin mitä hän teki viimeiselle White Zombie albumille. Tällä kertaa remiksataan Rob Zombien ensimmäistä soololevyä, Hellbilly Deluxe. Kuten White Zombien remix albumilla myös tälle levylle on hankittu liuta alan konkareita; Rammstein, DJ Lethal, God Lives Underwater, Praga Khan tuovat oman panostuksensa ja Charlie Clouser on tehnyt hieman ylitöitä sillä hän pistänyt kolme biisiä uusiksi. Ja hyvä niin, sillä pidän Clouserin remixeistä.

En omista Hellbilly Deluxe levyä joten on paha sanoa että onko remixit mitenkään onnistuneita verrattuna alkuperäisiin biiseihin. Tämä levy ei ihan yllä White Zombien "Supersexy Swingin' Sounds" remixlevyn tasolle, mutta kyllä tätä levyä kuuntelee. Kunnon konepauketta yhdistettynä monster metalliin, se toimii aina. Jos White Zombien remixlevy tai Fear Factoryn "Remanufacture" kolahtaa, niin suosittelen tutustumaan myös tähän levyyn. Vielä pitää mainita levyn kansista/bookletista. Levy on pakattu digipakkiin ja kannet on koristeltu tuttuun tyyliin hienoilla monster piirroksilla ja alastomalla naisella.

VA: Swordfish OST (2001)

VA: Swordfish OSTEn ole nähnyt tätä elokuvaa ja olen kuullut monelta taholta että tämä ei ole mikään hyvä leffa. Entäs soundtrack? Levyn tuottajana on häärinyt brittiläinen DJ-guru Paul Oakenfold ja perkele, hyvän levyn on koonnutkin. Oakenfold on luonut omia biisejä sekä remixannut monta artistia tällä levyllä (N*E*R*D, Muse, Jan Johnston ja Africa Bambaataa And The Soul Sonic Force). Musiikki on pääasiassa konemusiikkia ja progressive tranceen päin ollaan hieman kalleellaan. Hmm... nyt alkoi leffa kiinnostamaan. Ei se nyt niin huono voi olla jos on näin hyvä soundtrack?

HellboyHellboy (Director's Cut)

Guillermo del Toron ohjaama/käsikirjoittama Hellboy saapui 3 DVD:n pakettina sekä Director's Cut muodossa. Jälleen kerran sarjakuva maailmassa pyöritään, kuten ohjaajan edellisessä leffassa Blade 2. Kuten aina ensimmäisessä osassa, myös Hellboyssa kerrotaan miten tämä sankarihahmo on syntynyt tai paremmin sanottuna tullut tähän maailmaan ja selvitetään mikä on hänen elämänsä tarkoitus.

Pääosan esittäjä, Ron Perlman aka "apinanaama" on saanut elämänsä roolin. Tämä vitsejä laukova, hard-hitting, puoliksi demoni ja puoliksi ihminen on CIA:n palkkalistoilla ja salaisessa paranormaaleja ilmiöitä/okkultismia tutkivassa ryhmässä. Ja näitä outoja ilmiötä riittää. Natseja, okkultismia, Rasputin ja siinä samalla historia kirjoitetaan uusiksi.

Tämä yli kaksi tuntinen elokuva pitää hyvin penkissä kiinni. Hyvin kirjoitetut hahmot, näyttävät efektit ja nopeatempoinen juoni saa haikailemaan sitä että miksi muut sarjakuvaleffat ei ole tehty näin hyvin. Noh... nyt on ainakin yksi leffa joka näyttää miten tehdään toimiva paketti.

Leave a Comment